Uredska oprema

Uredski materijal osigurava uspješan i neometan rad

Od radnika u uredima očekuje se da posao obavljaju točno, efikasno, uredno i produktivno. Da bi to ostvarili potrebna im je dobra uredska oprema na kojoj se temelji njihov posao.

Biroteka vam nudi uredski materijal i uredski pribor najbolje kvalitete koji će zadovoljiti vaše potrebe. Svaki radnik na svom bi stolu trebao imati na dohvat ruke kompleturedskog pribora: spojnice, spajalice, kvačice, klamarice, papir, pribor za pisanje, bušilice za papir, ljepila, ljepljive trake, škare, šiljila. U Biroteci pratimo trendove i potrebe svojih klijenata pa stalno dopunjavamo ponudu uredskog materijala novim artiklima. Znamo da uredska oprema kod partnera i poslovnih suradnika stvara prvi dojam  o poslovanju pa u našoj ponudi uredskog pribora možete pronaći raznovrsne posudice za olovke i spajalice, stalke za listiće i druge artikle za organizaciju radnoga stola.

Za organizaciju rada važan su dio uredske opreme i ploče na koje zalijepimo ili pribodemo papiriće s obavijestima ili podsjetnicima. Biroteka nudi i pomagala za čišćenje monitora i ostale uredske opreme što je danas posebno važno. Čak je obvezujuće održavati radni prostor čistim tako da više puta tijekom radnog vremena očistimo opremu koju koristimo.

Pogledajte Birotekinu ponudu za uredski materijal po kategorijama i sigurno ćete pronaći sve što vam treba jer ništa od uredskog materijala ne bi smjelo nedostajati ako želimouspješan i neometan rad. Međutim uredska oprema nije potrebna samo za ured nego i za domaćinstvo. U svakom domaćinstvu potrebno je imati uredski pribor kao i u uredima. Škare, spajalice, ljepljive trake, pisaći pribor samo su dio uredskog pribora koji koristimo u svojim domovima gotovo svakodnevno.

 

Registratori – uredska oprema za pohranu dokumenata

Da bi poslovanje tvrtke, organizacije ili ustanove bilo uređeno i organizirano, potrebno je sačuvati dokumentaciju o poslovanju. Biroteka vam u programu uredske opreme nudi različite registratore koji služe ne samo spremanju dokumenata, nego i razvrstavanju i sortiranju dokumentacije tako da je pretraživanje jednostavnije i brže što primjetno utječe na uspješno obavljanje poslova. U Birotekinoj ponudi uredskog materijala možete izabrati samostojeće registratore i registratore s kutijom. I jedni i drugi praktični su, jednostavni za uporabu, a svojim dizajnom i bojama dodatno ukrašavaju prostor. Upravo različite boje registratora mogu biti oznaka za različite kategorije spremljenih dokumenata.

Registrator je nepogrešjiv uredski materijalSamostojeći registratori zauzimanju manje prostora i zato su vrlo praktični. Prednost je registratora s kutijom u zaštiti osjetljivih dokumenata. Registratori s kutijom štite pohranjenu dokumentaciju od prašine, vlage i svjetla. Također su vrlo praktični za kućnu uporabu jer kutije možemo odložiti na manje pogodna mjesta kao što su podrumi ili tavani, a bit ćemo sigurni da će važni dokumenti ostati sačuvani.Registratori s kutijom različitih su dimenzija i boja. Različite boje registratora s kutijom daju vam priliku da se poigrate s uređenjem ureda i date mu svoj osobni ton.

U želji da organizacija spremanja dokumenata bude što funkcionalnija Biroteka vam u programu uredske opreme nudi i različite pregradne registre i pregradne kartone s kojima razdvajate skupine dokumenata da biste ih lakše i brže našli. Za jednostavniji i lakši rad Biroteka vam nudi i kompletni pribor za registratore u kojem su mehanizmi za registratore, etikete za registratore, samoljepive trake s rupicama i samoljepivi uložak za dodavanje dokumenata. Dobra organizacija temelj je uspješnijeg rada, a time i zadovoljstva u radu.

 

Uredski materijal za arhiviranje dokumenata

Svaka tvrtka, organizacija, ustanova ima dokumentaciju od trajne vrijednosti koju je potrebno sačuvati od propadanja, uništavanja, vlage, prašine. Arhivira se sve što je važno pohraniti ili ima neku vrijednost ili je zakonom propisano arhiviranje. Osim dokumentacije to mogu biti vrijedne karte, mape, slike, fotografije, knjige.

Biroteka vam u programu “uredski materijal” nudi veliki izbor kutija za odlaganje arhiviranih dokumenata. Arhivske kutije različitih su dimenzija i oblika. Kutije za odlaganje arhiviranih dokumenata koji su složeni u registratorima vrlo su jednostavne, praktične i cijenom prihvatljive. Svi modeli arhivskih kutija zatvaraju se poklopcem pa su arhivirani dokumenti zaštićeni od vanjskih utjecaja. Na kutijama je označen prostor za napisati sadržaj kutije tako da je traženje potrebnih dokumenata ili drugih pohranjenih predmeta vrlo lako, jednostavno i brzo.

Arhivska kutija sa registratorimaArhivske su kutije od kartona pa su vrlo lagane što je važno zbog težine registratora koji se u njih pohranjuju.  Poseban model kutija za odlaganje može se koristiti i zaslanje dokumenata poštom.  U Birotekinoj ponudi uredske opreme zanimljiv je komplet za arhivu koji se sastoji od deset arhivskih kutija. U svaku kutiju ulaze četiri manje kutije za arhiviranje.

Dizajn većih kutija omogućuje da ih složite jednu na drugu pa u uredu izgledaju kao ormar. Zbog prostora s prednje strane arhivskih kutija koji je predviđen za bilješku o sadržaju kutije u svakom trenutku vrlo je lako doći do potrebnog dokumenta.

U želji da zadrži svoje kupce i dobije nove Biroteka surađuje s najboljim dobavljačima i najboljim dokazanim brendovima pa su svi proizvodi iz Birotekine ponude uredskog materijala vrhunske kvalitete. Status i prepoznatljivost Biroteka zadržava stalnom obnovom asortimana uredske opreme sukladno suvremenim trendovima.