radni prsluk

Radni prsluk je zbog svoje jednostavnosti mnogima omiljeni dio radne opreme

Građevinska ili prometna zanimanja nezamisliva su bez kvalitetnog radnog prsluka.

Poput radnih čizama, radnog odijela, pojasa ili zaštitne kacige, radni prsluk može efikasno zaštiti radnika od opasnih nesreća na radu. Kada ste izloženi visoko rizičnim situacijama na svom radnom mjestu, svaki komad radne opreme pomaže vam čuvati leđa, a za to je doslovno muški radni prsluk dizajniran. Radni prsluk može biti posebno namijenjen raznim strukama što se vidi u njegovu izgledu i kroju.

Za djelatnike koji rade u noćnim ili nepovoljnim vremenskim uvjetima te u blizini prometa, reflektirajući muški radni prsluk dio je obavezne sigurnosne opreme. Ljetni radni prsluk posebno je od koristi djelatnicima u prometu kada se odvijaju važni radovi na cestama i promet se povećava. Za razliku od univerzalnog radnog prsluka, ljetni radni prsluk za rad na otvorenom bit će izrađen od vidljivih i reflektirajućih tkanina koje služe brzoj uočljivosti radnika.

Svaki muški radni prsluk ima osnovnu funkciju da zaštiti radnika od nepovoljnih uvjeta ili ugroza na radnom mjestu, bilo da je riječ o prometu, temperaturi, elektricitetu, prašini i slično. Prema svojoj opremljenosti, reflektirajući radni prsluk može se svrstati u nekoliko kategorija sigurnosti. Ljetni radni prsluk nije iznimka u toj podjeli, dapače odnosi se i na njega.

Radni prsluk od reflektirajućih materijala treba odgovarati standardima struke

Svaki muški radni prsluk namijenjen profesionalnoj upotrebi trebao bi imati potreban certifikat. Ljetni radni prsluk za rad u prometu može biti klasificiran prema svojoj vidljivosti i količini reflektirajućeg materijala. Različite struke i industrije zahtijevaju različite kategorije sigurnosti radnog prsluka, ovisno o stupnju rizika profesije i radnog okoliša.

Muški radni prsluk za rad u prometu može imat prvu, nisko rizičnu kategoriju sigurnosti koja odgovara poslovima na parkiralištu ili skladištu. Radni prsluk iz druge kategorije namijenjen je za rad u gušćem prometu, lošim vremenskim uvjetima sa sniženom vidljivošću ili za noćne smjene. Ovaj muški radni prsluk trebao bi imate dovoljno reflektirajućih materijala koji pokrivaju kut gledanja od 360° i nekoliko džepova.

Građevinski radnici, inženjeri ili zaštitari na javnim mjestima trebali bi nositi ove radne prsluke. Muške radne prsluke iz treće kategorije sigurnosti trebali bi nositi radnici okruženi prometom brzine 80 km/h. Ovaj radni prsluk poželjan je za radnike na održavanju i izgradnji cestovnih i željezničkih prometnica te za djelatnike hitnih službi.

Kada je radni prsluk namijenjen za nošenje preko ranog odijela ili jakne, treba pažljivo birati njegovu veličinu. Muški radni prsluk koji je neprimjerene veličine dodatna je ugroza, a ne zaštita za radnika.

Muški radni prsluk postat će dio radne opreme bez kojeg jako brzo nećete moći

Nije svaki sigurnosni prsluk ujedno i radni prsluk. Ponekad u izlasku možete vidjeti ljude koji šeću pse, trče ili voze bicikl i imaju na sebi reflektirajući prsluk koji nije muški radni prsluk. Radni prsluk ipak treba odgovarati profesionalnim standardima zaštite. Muški radni prsluk prije svega namijenjen je radniku i njegovoj sigurnosti.

Ono što radni prsluk čini tipičnim je nekoliko vanjskih ili unutarnjih džepova. Džepovi na muškom radnom prsluku posebno su korisni u poslovima građevine. Na radnim mjestima poput građevinskog, hortikulturnog ili na poslovima održavanja radni prsluk omogućava potpunu fleksibilnost pokreta jer ga u kretnjama ne koče spojevi tkanine na rukavima.

Muški radni prsluk upravo je i nastao iz potrebe da se radnici mogu lakše kretati dok im je tijelo dodatno zaštićeno kao i da imaju sav potreban alat pri ruci. Ljetni radni prsluk koristan je kada je potrebno zaštiti radno odijelo i radnika, pri tom ga što manje opteretiti dodatnom kilažom i toplinom. Zbog svoje prozračnosti i izdržljivih laganih materijala, ljetni radni prsluk služi bolje nego kutija s alatom.

muški radni prsluk

Kombinacija prirodnih i sintetičkih materijala od kojih je ljetni radni prsluk rađen jamči njegovu izdržljivost i dugotrajnost.

Ljetni radni prsluk omogućit će vam dodatni prostor za alat bez usporavanja kretanja

Prozračnost i lakoća tkanina ljetnog radnog prsluka čine ga omiljenim dijelom radne opreme na koji ćete se brzo naučiti. Većina ljetnih radnih prsluka ima antimikrobnu zaštitu koja sprječava nastanak bakterija i neugodnog mirisa.

Radni prsluk često ima i unutarnji džep za pohranu važnih isprava ili mobitela pa ubrzo postaje jedini dio opreme koji ćete nositi sa sobom na posao. Vanjski džepovi na muškom radnom prsluku prilagođeni su potrebama posla tako će neki imati više prostora za pohranu pisala ili tableta, dok će drugi imati omogućen prostor za nošenje građevinskog, hortikulturnog ili šumarskog alata.

Ljetni radni prsluk daje vam osjećaj slobode u kretanju i bezbrižnost kada znate da su sve stvari koje vam trebaju za radni dani na sigurnom, uz vas. Kada se naučite na ovakvu udobnost poželjet ćete nositi svoj prsluk i u privatno vrijeme za što također postoje primjereni modeli. Ljetni radni prsluk postat će prepoznatljiv dio vaše radne opreme koji s povjerenjem možete potražiti u ponudi Lindström trgovina.

Lindström kao poznati europski brend radne opreme desetljećima prati potrebe radnika i razvija originalna dizajnerska rješenja za svaki komad odjeće iza kojeg stoji svojim iskustvom i znanjem.