radni kombinezoni

Radni kombinezoni su za mnoge najdraža radna odjela

Nema bolje radne odjeće do dobrog radnog kombinezona

Fizički poslovi često nisu samo naporni, već su na različite načine pogodni za uništavanje svakodnevne garderobe. Za mnoge su poslove stoga neophodni radni kombinezoni. Kao savršena radna odjeća, kombinezoni štite od različitih onečišćenja, oštećenja, ali i mnogih opasnosti.

 

Jednostavnim riječima, radni kombinezoni su odijela koja se nose preko osobne odjeće i koja najčešće u jednom komadu prekrivaju tijelo „od glave do pete“. Budući da različiti poslovi zahtijevaju različitu vrstu radne odjeće, kombinezoni mogu biti izrađeni od različitih materijala koji jamče dugotrajnost i zaštitu na radu.

 

Mnogima su kombinezoni omiljena radna odjeća jer ih je jednostavno obući, a kako je riječ o samo jednom odjevnom predmetu koji zamjenjuje hlače i košulju, s radnim kombinezonom nije potrebno nositi pojas ili naramenice.

 

 

Kombinezoni: radna odjeća i zaštitni znak velikog broja zanimanja

Iako se tijekom šarolike povijesti modnih trendova događalo da postane odjevnim predmetom za šire mase, prodaja radnih kombinezona uglavnom je usmjerena prema uskom broju ljudi koji dobar dio dana provedu u obavljanju nekog manualnog rada. Radni kombinezoni su tako nužna oprema za nepregledan niz djelatnosti, kao što je rad u poljoprivredi, autoindustriji ili proizvodnji hrane i kemikalija. Budući da je za poslove održavanja također prijeko potrebna radna odjeća, kombinezoni su i svojevrsna uniforma vrtlara, kućnih majstora i vodoinstalatera.

Na tržištu se radni kombinezoni prodaju u raznim bojama i veličinama. Prilikom odabira, mnogi se pritom vode činjenicom da je na tamnijim radnim kombinezonima teže uočiti prljavštinu, kao i da su nešto širi i „vrećastiji“ kombinezoni radna odjeća koja omogućuje veću pokretljivost i udobnost.

Radni kombinezoni prodaju se po relativno niskim cijenama, ali…

Suvišno je reći kako nakon prodaje radnih kombinezona – koji se u specijaliziranim dućanima mogu nabaviti razmjerno povoljno – briga o njihovom stanju više nije na trgovcima, nego na kupcima. Za tvrtke koje pružaju usluge, primjerice, održavanja nekretnina ili zelenih površina, briga o radnim kombinezonima njihovih zaposlenika stvara značajne troškove i logističku zavrzlamu. S druge strane, prebaciti taj teret na same radnike bilo bi poprilično neodgovorno i neprofesionalno, ako ne i nemoguće, s obzirom na količinu vremena i novca koja je potrebna kako bi njihova radna odjeća uvijek bila čista i čitava.

 

Na svu sreću, postoje kompanije koje umjesto prodaje, radne kombinezone iznajmljuju, i time u potpunosti preuzimaju odgovornost i brigu o njihovom održavanju. Jedna od takvih tvrtki je Lindström, čija usluga pokriva sve što ima veze s radnim kombinezonima – od njihovog dizajna i izrade, do redovitog čišćenja i isporuke na željenu adresu.