egipt hurghada last minute

Najbolji Egipat Last Minute Savjeti I trikovi

Egipat Last Minute Savjeti

Egipat je nevjerojatan! Ako niste bili, morate ići. U ovom članku ćemo istražiti neke od najboljih savjeta za Egipat last minute putovanje u posjet drevnoj zemlji. Od rezervacije karte za avion do planiranja putovanja I kulturoloških informacija koje bi trebali znati za posjetu drevnoj zemlji Egipat.

Kako doći do Egipta

Ako želite jednostavan način iskoristite neku Egipat last minute ponudu dovoljno je da kontaktirate agencije koje nude takve ponude.

U slučaju da želite detaljno planirati svoje putovanje u Egipat, trebali biste imati na umu sljedeće savjete kako biste mogli imati najbolji mogući odmor.

 1. Pobrinite se da imate odgovarajuću vizu prije nego što odete.
 2. Dobro je rezervirati letove ranije da bi dobili karte mnogo jeftinije.
 3. Rezervirajte svoj hotel par mjeseci unaprijed.
 4. Ponesite laganu I prozračnu odjeću i laganu jaknu.
 5. Pobrinite se da ste u toku koja cjepiva su potrebna za Egipat.
 6. Obavezno pakirajte fotoaparat sa dobrim objektivom.
 7. Ne zaboravite ponijeti punjač za telefon i prijenosno računalo.

Kako dobiti vizu

Odgovor na ovo pitanje nalazi se na službenim stranicama egipatskog Ministarstva vanjskih poslova. Web stranica sadrži sve informacije koje su vam potrebne o tome kako dobiti vizu.

Međutim, korisno je znati neke informacije unaprijed kako biste mogli planirati unaprijed. Prva stvar koju trebate učiniti je saznati vrstu vize koju tražite.

Postoje tri vrste viza: turistička, radna i studentska viza. Sljedeći korak je saznati zahtjeve za vizu koja vama je potrebna (u slučaju godišnjeg odmora to će vjerovatno biti turistička viza.

Morat ćete dati svoje osobne podatke, podatke o putovnici i podatke osobe koja vas ovlašćuje da dođete u Egipat. To uključuje ime osobe, broj putovnice i njihovu adresu. Također ćete morati pružiti informacije o osobi s kojom putujete, kao što su njihova nacionalnost, dob i spol. Nakon što ste dali sve ove informacije, sačekajte odgovor koji bi trebao da stigne u roku od nekoliko dana..

Odgovor ćete dobiti ili pismeno putem pošte ili elektronski na e-mail. Ako imate sreće, dobit ćete pismo sa vizom I svim informacijama koje trebate

Ako vam viza nije odobrena dobit ćete popis stvari koje trebate dopuniti.

egipt last minute all inclusive

Što pakirati

Postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir prilikom pakiranja za putovanje u Egipat. Ako idete na primjer u Hurgadu preko nekih od Egipat hurghada last minute ponuda vjerovatno idete u toku ljeta i jasno je da vam trebaju stvari za toplije vrijeme. Ako idete bez pomoći agencije treba obratiti pažnju na par stvari.

Prva stvar koju treba razmišljati je kakvu vrstu klime ćete posjetiti. Egipat je vrlo vruća i vlažna zemlja, ali ponekad može biti i prilično suha.

Općenito, najbolje vrijeme za posjet Egiptu je od listopada do ožujka, kada je vrijeme obično najugodnije.

Međutim, još uvijek ima puno stvari koje se mogu učiniti u ljetnim mjesecima. S toplinom i vlagom, najbolje je pakirati lagane I prozračne stvari, stoga pazite da donesete samo ono što vam je potrebno i ništa više.

Što jesti i piti u Egiptu

Sa Egipat last minute all inclusive ne morate razmišljati o tome jer u ponudu imate uključenu I najbolju Egipatsku hranu. Ako ste došli samostalno u nastavku dajemo Brzi popis što jesti i piti u Egiptu:

 • Egipatski kruh: ukusan, lagan i pahuljast.
 • Egipatski jogurt: najbolji koji ćete ikada imati.
 • Egipatska limunada: savršena mješavina slatkog i kiselog.
 • Egipatsko vino: voćno i glatko.
 • Egipatsko pivo: ima okus malo drugačiji od običnog piva.
 • Egipatski kolačići: oni su hrskavi, lagani, i imaju jedinstven okus.

Što vidjeti i raditi u Egiptu

Postoji mnogo stvari koje treba učiniti u Egiptu i vidjeti u Egiptu. Jedna od najboljih stvari koje treba učiniti u Egiptu je posjetiti piramide.

Druga jedna velika stvar koju treba učiniti u Egiptu je posjetiti veliku Sfingu.

Izmedju ostalog možete posjetiti Egipatski muzej. Naravno tu je I posjeta  Citadele i džamije Muhammeda Alija. Lijepa stvar za posjetiti je egipatsko selo, koje je lijepo mjesto za odmor od grada, I Naravno nezaboravnu tržnicu Khan El Khalili.

Jedan savjet koji vam možemo dati jeste da iako ne planirate ići uz pomoć neke od agencija pogledate njihove Egipat last minute I Egipat Hurgada last minute all inclusive ponude da dobijete ideje šta sve možete posjetiti u Egiptu.

egipat last minute

Noćni život

Noćni život u Egiptu nije mnogo različit od ostalih zemalja u svijetu. Ljudi izlaze piti alkohol i plesati.

Tu su i mnogi noćni klubovi koji su otvoreni za strance, naravno pazite jer Egipat je istočnjačka zemlja I tu vrijede neka različita pravila I kodeksi ponašanja. Tu su i mnogi ulični prodavači koji prodaju piće i hranu do kasno u noć.

Za kraj.

Ako planirate putovanje u Egipat savjetujemo da izaberete Egipat last minute ponude zbog mnogo toga I izmeju ostalog vodiča koji će vam objasniti kulturološke stvari koje morate znati za Egipat. U slučaju da putujete sami postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati koje su korisne u planiranju vašeg putovanja.

Za početak, znajte da je Egipat muslimanska zemlja. Važno je odijevati malo konzervativnije i poštovati običaje i kulturu Egipta.

Ako planirate posjetiti piramide, morate biti spremni hodati daleko. Piramide nisu dostupne javnim prijevozom. Morate planirati unaprijed i biti spremni za to.

Za najbolje iskustvo, preporučuje se da odsjednete u hotelu koji se nalazi u blizini piramida, naravno ako imate tu mogučnost.