radna odjeća

Kvalitetna radna odjeća je neophodan alat koji dolazi uz cijenu

Za velik broj djelatnosti, radna odjeća spada u osnovni pribor za obavljanje posla. Radna odijela bi svojim nosiocima morala jamčiti funkcionalnost i udobnost, i omogućavati im da svoj posao obavljaju u skladu sa svim sigurnosnim i higijenskim standardima. Uz sve to, radna odjeća je i svojevrsna odora po kojoj i vrtićka djeca mogu raspoznati, primjerice, kuhara od liječnika, iako su njihova radna odijela najčešće iste – bijele – boje.

 

Kao i kod svake profesionalne opreme, cijena radne odjeće je najčešće dobar pokazatelj njezine kvalitete. Izreka „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino“ u tom je smislu apsolutno primjenjiva kada je riječ o nabavci radnog odijela, pogotovo i tim više ako se pritom radi o poduzeću s velikim brojem zaposlenika.

 

Radna odjeća je tu da nas štiti od vanjskih utjecaja – od prljavštine, topline, vremenskih nepogoda – i da, poput oklopa, na sebe preuzima sve „udarce“. Iako ne mora uvijek nužno biti tako, niska cijena radne odjeće najčešće podrazumijeva i nisku otpornost i trajnost u usporedbi sa skupljim radnim odijelima, prvenstveno iz razloga što se potonji u pravilu proizvode od boljih materijala.

 

 

Prilikom kupnje novog radnog odijela treba paziti na skrivene troškove

 

No što ako ne nabavljate radno odijelo za svoje vikend-projekte u garaži, već za cjelokupni radni kolektiv vaše tvrtke? Takvu radnu odjeću trebate prvo vizualno osmisliti tako da najbolje predstavlja područje vašeg poslovanja i imidž vaše tvrtke, uzimajući u obzir različite konfekcijske brojeve, kao i moguće individualne potrebe svih zaposlenika.

 

Ubrzo shvatite da zapravo morate pribaviti veću količinu radne odjeće: zaposlenicima jedan par često nije dovoljan i možda ga je potrebno mijenjati čistim kompletom više puta tjedno; također, za ljetne je uvjete potrebna drugačija radna odjeća od one koja se nosi po zimi.

 

Nakon što ste već dobro uložili u odjevni asortiman, u računima primjećujete troškove o kojima uopće niste razmišljali. Bez obzira na kvalitetu, radna odijela se oštećuju i potrebno ih je s vremena na vrijeme nositi na popravke. Tu je i pranje; naravno, ne očekujete od zaposlenika da u slobodno vrijeme u vlastitom domu peru svoju radnu odjeću, a i dobro znate da to nije u skladu s higijenskim standardima. Vašoj radnoj odjeći treba industrijsko pranje, a o svemu tome netko treba brinuti, dogovarati, voziti, spremati. Niste se ni okrenuli, a radna odijela već treba zamijeniti novima jer su potpuno dotrajala.

 

Ako ove skrivene troškove pribrojite troškovima nabave novog radnog odijela, konačna cijena radne odjeće skače u nebo!

 

 

Uz pravog partnera, cijena kvalitetne radne odjeće ne mora biti visoka

 

Umjesto kupnje, zašto radnu odjeću jednostavno ne biste – iznajmili? I to u paketu sa svim potrebnim uslugama dizajniranja, dostavljanja, čišćenja, popravljanja, prepravljanja i prijevoza, o kojima više uopće nećete morati razmišljati!

 

Tvrtka Lindström bavi se upravo time – iznajmljivanjem radne odjeće za različite vrste djelatnosti – garantirajući svojim partnerima potpunu brigu o njenom održavanju. Izrađena prema vašim željama i potrebama, i u skladu sa svim zakonskim standardima kvalitete i higijene, u cijeni Lindströmove radne odjeće nema skrivenih ili neplaniranih troškova. Kao ni dodatnih briga za vas!