Zategnutost i blistavost

‘Silhouette soft’ konci za lifting lica imaju dvostruko dejstvo – podižu i regenerišu kožu, te su idealni za ublažavanje starenja, ističe specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Brankica Tepavčević.

Beautiful woman with long brown hair and red hair extensions When: 27 Jul 2011

Problem opuštene kože donjeg dela lica po pravilu se javlja kod žena posle 45. godine. Ali, može se pojaviti već posle tridesete, naročito kod žena kod kojih se koža opustila zbog mršavljenja.

To se do sada nije moglo rešiti primenom filera, a da se pritom njihovom preteranom upotrebom ne poremeti harmonija celog lica. U Americi je na osnovu stogodišnjeg iskustva upotrebe suspenzijskih konaca u rekonstruktivnoj i estetskoj hirurgiji razvijena ’Silhouette soft’ metoda. ’Silhouette soft’ konci za lifting lica imaju dvostruko dejstvo – podižu i regenerišu kožu.

Dakle, kad primetite blagu opuštenost lica i poželite da ga bar malo podignete i vratite mu osmeh i svežinu, onda su ove niti idealno rešenje.

Metoda Soft niti je procedura koja traje manje od pola sata, a kojom se postiže povlačenje kože u željenom smeru. Sa jednim parom niti moguće je podići kožu za 1-1,5 cm. Vrlo je važna pravilna procena pravca i smera podizanja kože i tehnika plasiranja niti, koje su providne, tanke, razgradive i na sebi imaju konuse koji drže kožu kada je povučemo u željenom pravcu.

Pravilnim upotrebom, Soft nitima se mogu naglasiti i jagodice. Tako više nema potrebe da se to radi dodavanjem velike količine filera. Primenom Soft niti, osim podizanja, može se naglasiti i volumen jagodica. Ovom metodom konačno možemo i bez hirurgije da postignemo toliko željeni mladalački izgled lica, i to procedurom koja traje samo pola sata.

Metoda Soft niti može se kombinovati sa nadoknadom volumena sopstvenim masnim tkivom i sopstvenom plazmom. Ono što o njoj još treba da znate jeste to da je bezbolna, da se primenjuje u lokalnoj anesteziji, da je rezultat vidljiv odmah nakon tretmana, a da se pacijent istog dana vraća svojim uobičajenim aktivnostima.

Pojava modrica je minimalna, u 90 odsto slučajeva ne postoji, a jedini trag na licu, neposredno nakon tretmana, najčešće je mali nabor kože na mestu potezanja niti, koji nestaje za 3 do 5 dana. Niti su bezbedne, razgrađuju se nakon godinu i po dana, a za njima ostaje novostvoreni kolagen.

Beautiful woman with long brown hair and red hair extensions When: 27 Jul 2011

 

Foto: Cover Images

KOMENTARI