Vatrogasci iz Hong Konga u čizmama srpskog ‘Tigra’

Vatrogasci iz Hong Konga nose, verovali ili ne, gumene čizme iz Srbije. Kompanija ‘Tigar’ iz Pirota isporučila je u prvoj polovini ove godine 2.400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu ‘Fire Service Department’ iz Hong Konga. Vrednost isporučene robe bila je 95.328 evra.

Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije ‘Tigar’ prepoznali su kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope…

– Godišnje potrebne količine za Hong Kong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrednost iznosi od 60.000 do 145.000 evra po tenderu. Reč je o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove – rekao je generalni direktor ‘Tigra’ Vladimir Ilić.

Prema njegovim rečima, osim vatrogasne jedinice Hong Konga, kompanija ’Tigar’ zaštitnom obućom snabdeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak u boji dobro je poznat i prihvaćen i u Japanu.

– Tokom 80 godina poslovanja susreli smo se sa brojnim izazovima. Zahvaljujući radu i optimizmu više od 1.500 zaposlenih kompanija je uspevala da prevaziđe brojne padove, da opstane i da bude, ne samo zaštitni znak Pirota, već cele Srbije – istakao je Ilić.

KOMENTARI

još...
još...