Uvek humani Nole

Šestostruki šampion Australijan opena Novak Đoković organizovao je humanitarno veče na terenima ’Margaret Court’ arene, pet dana uoči početka prvog ovogodišnjeg grend slema.


Sav novac prikupljen na događaju biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji, koje sprovodi ’Fondacija Novak Đoković’.

Mnogo ličnosti iz sveta sporta prisustvovalo je tom događaju, između ostalih legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev, sa kojim je Novak odigrao kraći egzibicioni meč, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i mnogi drugi.

– Zahvalan sam organizatorima Australijan opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali pre 10 godina usmereno i istrajno radi na unapređenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu i do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bismo što kvalitetnije radili sa decom, a više od stotinu projekata smo veoma uspešno realizovali – rekao je Đoković i dodao da je cilj da bude što više ljudi koji će pomagati deci, pružiti im znanje i obrazovanje.

Događaj pod nazivom ’Noć sa Novakom’ dočekan je sa velikom pažnjom svetske javnosti.

– Jako sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina. Ne mogu da verujem da je prošlo devet godina otkako sam prvi put osvojio Australijan open, svoj prvi grend slem trofej. Do sada sam šest puta bio prvak ovde i izjednačio sam rekord velikog Roja Emersona, što je neverovatno ostvarenje, na koje sam ponosan – poručio je Nole.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli zahvalio se Đokoviću na svemu što radi za decu širom sveta, ali i za tenis kao sport.

– Srećni smo što je Novak odlučio da započne ovogodišnji pohod na Australijan open kroz jedan ovakav humanitarni događaj. Navijači su se odazvali u velikom broju i zajedno sa Đokovićem kao organizatorom, povećali svest o važnosti ulaganja u rani razvoj i obrazovanje dece. Novak radi sjajne stvari sa svojom Fondacijom, reč je o velikom čoveku, pravom šampionu, filantropu, šoumenu i želim mu sve najbolje, kako na terenu tako i u privatnom životu – istakao je Tajli.

Foto: instagram

KOMENTARI

KOMENTARI: 2
  • Petar 1 godina

    Bravooo Nole

  • Milan 1 godina

    Svaka cast majstore