Uniseks moda Vivijen Vestvud

Od 6. do 9. januara u Londonu je održana Nedelja muške mode za sezonu jesen-zima 2017/18, na kojoj je prikazano oko 50 novih kolekcija.

Najviše pažnje prvukla je revija Vivijen Vestvud i to iz prostog razloga – legendarna dizajnerka spojila je mušku i žensku liniju i tako ih predstavila publici u britanskoj prestonici.

– Moje prve kolekcije bile su skroz pomešane. Zaista jesu. ’Pirates’, ’Buffalo Girls’… muškarci i žene zajedno. Iako, na ovoj reviji muškarci nose haljine što ranije nisu često činili – izjavila je Vestvudova i dodala kako planira da i ubuduće mušku i žensku liniju predstavlja zajedno, i to samo na Londonskoj nedelji muške mode.

Inače, njena nova kolekcija pravi je podsetnik na esenciju odeće sa potisom Vivijen Vestvud – reviju je otvorio muškarac odeven u pleteninu od glave do pete, a nastavljena je sa komadima kariranih uzoraka, stilizovanih kruna, vojničkih čizama (kakve su nosile prve generacije pankera s kojima je Vivijen ’odrastala’ i gradila svoj brend).

Kako bi još više naglasila značaj spajanja muških i ženskih kolekcija i kretanja društva prema uniseks svetu, na pistu je pustila žene u odelima i muškarce u haljinama od tila.

Ni ovoga puta dizajnerka nije propustila priliku da ukaže na važnost recikliranja, te je za izradu odeće upotrebila materijale iz svojih pređašnjih kolekcija, pa čak otišla i korak dalje korišćenjem ukrasnog papira u kojem su, kako prenosi ’Vogue’, ona, suprug Andreas i ostatak porodice dobili umotane novogodišnje poklone.

Iako ima 75 godina, Vivijen je još uvek ekstremna, revolucionarna i spremna za novitete.

« 1 od 54 »

Foto: londonfashionweekmens.com, instagram

Starije Objave

KOMENTARI