Tramp (ne)će čitati knjigu Hilari Klinton

Hilari Klinton predstavila je u Njujorku svoju novu knjigu ‘Šta se dogodilo’ o američkim izborima 2016. na kojima je izgubila od Donalda Trampa. Za njene memoare portparolka Bele kuće Sara Sanders imala je samo jednu reč – tužno.

Sanders je rekla da nije sigurna da li će Tramp pročitati knjigu Hilari Klinton i dodala da je američki predsednik ‘jako dobro upućen u to šta se dogodilo’.

– Mislim da je to prilično jasno i celoj Americi – kazala je Sanders, koja je memoare Hilari Klinton nazvala ‘poslednjim poglavljem’ javnog života bivše američke državne sekretarke.

– Mislim da je žalosno da, pošto je Hilari Klinton vodila jednu od najnegativnijih kampanja u istoriji i izgubila, sada poslednje poglavlje njenog javnog života bude definisano prodajom knjige sa lažnim i nemarnim napadima – kazala je Sanders.

Hilari je u utorak u prepunoj knjižari ‘Barns i Nobl’ na Menhetnu potpisala nekoliko stotina primeraka knjige čitaocima od kojih su neki čekali više od pet sati da uđu u knjižaru.

Demokratska kandidatkinja, kako je sajt zenska.tv već pisao, u knjizi ponovo proživljava svoj zapanjujući poraz od strane Donalda Trampa, priznaje lične greške i brani strategiju demokrata. Ona je vrlo oštra u kritikama Trampa a iznosi i neke od faktora za koje veruje da su doprineli njenom porazu – od mešanja ruskih hakera, optužbi koje je na njen račun izneo bivši šef FBI-a Džejms Komi, do teške bitke sa Bernijem Sandersom i činjenice da ‘kao žena nije uspela da se poveže sa biračima’.

Hilari Klinton: ’Ja sam gubitnik zato što sam žena’

KOMENTARI

još...
još...