Sofisticirane metode podmlađivanja

Savremene, minimalno invazivne procedure, kao što su hijaluronski fileri, mini fejslifting ili nadoknada volumena sopstvenim masnim tkivom, na prirodniji način ublažavaju tragove starenja i poboljšavaju izgled kože, kaže specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Brankica Tepavčević. 

Kroz čitavu istoriju civilizacije i kulture, borba protiv starenja nezaobilazna je tema. Od kraljice Kleopatre, koja se kupala u magarećem mleku, priče Oskara Vajlda o Dorijanu Greju, pa do mita o kubanskom eliksiru mladosti specijalno pravljenom za Fidela Kastra – motiv podmlađivanja i večite mladosti izraz je čovekove nemoći da prihvati prirodu ali i gordosti u naumu da je pobedi.

Ekspanzija plastične hirurgije krajem dvadesetog veka nastavlja borbu sa starenjem, ali ne polazi joj uvek za rukom da izađe kao pobednik. Setimo se samo tužnog lica nekada zanosne Melani Grifit i zauvek upropašćenog nevinog osmeha Meg Rajan. O Mikiju Rorku da i ne govorimo. Neprirodne konture zategnutih lica postale su predmet zgražavanja i podsmeha u američkim filmovima i serijama. Čak su i scenaristi serije ‘Seks i grad’ dodelili Samanti Džouns ulogu žrtve neispitane injekcije, koja joj je na licu napravila džinovsku ranu. Gotovo je suvišno pominjati domaću silikonsku estradnu elitu – i one su shvatile da su preterale, pa su se bacile na vađenje implantata i promociju  ‘prirodnog’ izgleda.

Novi milenijum donosi sofisticirane i daleko prirodnije oblike podmlađivanja. Pedesetogodišnjakinja u 21. veku nije više umorna žena zrela za penziju, već osoba u naponu snage, spremna za zrele životne poduhvate. Postavlja se pitanje – kako se podmladiti i osvežiti a ostati isti, tačnije sačuvati integritet i ne ispasti smešan u želji da točak vratite unazad? S druge strane, genetske predispozicije i sam život utiskuju tragove na licu i stvaraju umornu masku, iza koje stoji osoba duhom često mlađa od svog lica. Savremene metode minimalno invazivnih procedura podmlađivanja, kao što su hijaluronski fileri, mini fejslifting ili nadoknada volumena sopstvenim masnim tkivom, na mnogo prirodniji način ublažavaju tragove starenja i poboljšavaju izgled i zdravlje kože. Ljudi vas nakon ovih tretmana neće pitati: ‘Šta si to uradila sa sobom?’, već će vam reći: ‘Izgledaš tako sveže i odmorno, jesi li se to zaljubila?’ Naravno, niko neće pohvaliti vaš izgled ako ste popunili bore a ne vežbate, loše se hranite ili se ružno ponašate. Važan je kompletan utisak, zato o svakom detalju morate voditi računa.

Još su stari Grci upućivali na značaj simetrije i osećanja mere.’Meden agan’ – ‘Ničeg previše’ stajalo je na ulazu u  Apolonov hram. Ovo načelo moglo bi da stoji i na vratima centra doktorke Brankice Tepavčevic, koja je svoje znanje i zanat specijaliste plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije proširila radoznalim i kreativnim pristupom u oblasti neoperativnog podmlađivanja. Međunarodni je predavač za primenu najnovijih tehnika korišćenja filera u estetskoj hirurgiji i tvorac nove tehnike neinvazivnog fejsliftinga, usvojene od strane evropske stručne javnosti. Doktorka ima i nasleđen likovni dar, koji joj pomaže da nađe meru, koja je jako važna za proporciju lica i tela, pa blagim korekcijama prirodnih oblika postiže novi sklad.

Baviti se ljudskom spoljašnošću složen je posao i zahteva psihološki izbalansiran pristup, kao i poštovanje etičkih vrednosti. Usluge BT Aestetic Surgery centra nisu obična roba –ponekad klijenta treba odvratiti od loše ideje, čak i po cenu odbijanja izvršenja usluge. Takođe, postoje slučajevi zavisnosti od tretmana podmlađivanja u kojima je potreban besprekoran etički pristup, čega se Centar sasvim drži. BT Aestetic Surgery centar specijalizovan je i za rano otkrivanje melanoma kože i pruža punu medicinsku podršku u tretmanu i odstranjivanju svih  promena na koži.

Stručnost, kreativnost i etičnost – dobitni su spoj koji  BT ASC,  na čelu sa doktorkom Brankicom Tepavčević čini mestom kojem se može pokloniti poverenje i gde se mogu očekivati optimalni rezultati u radu na sopstvenom zdravlju i izgledu.

KOMENTARI