Savršen izgled bez šminke

Prirodan izgled je uvek u trendu, pa žene provode mnogo vremena šminkajući se, kako bi postigle efekat kao da na licu uopšte nemaju šminke. Postoji nekoliko pravila o koja bi trebalo da ispoštujemo, da bi izgledale lepo i kada smo bez šminke.

Oblikujte obrve

Na prvom mestu treba perfektno da doteramo obrve, jer kada je lice bez ikakve šminke, obrve dolaze u prvi plan. Zato je važno da su lepo oblikovane, u skladu sa oblikom lica. Ukoliko želite da ih ofarbate, vodite računa da uskladite boju sa kosom. A ako imate tanke i retke obrve, postoji način da postanu gušće i bujnije. Mažite obrve svakodnevno mešavinom ricinusa i vitamina A, i kroz nekoliko nedelja očekujte željeni efekat.

Naglasite oči

Uvijačem oblikujte trepavice, i nanesite transparentni gel na njih – to će vam vizuelno „otvoriti“ oči. Obratite pažnju na ishranu ukoliko imate tamne podočnjake, jer mogu biti znak deficita gvožđa ili vitamina B u organizmu. Retinol, ili hladne obloge od kamilice i zelenog čaja ublažiće tamne kolutove.

Izbelite zube

Posetite svog stomatologa i uradite tretman uklanjanja kamenca, koristite izbeljujuće paste za zbe, ili sodu bikarbonu dodajte običnoj pasti  – i postići ćete efekat bisernog osmeha, koji daje lepotu svakom licu.

Ne zaboravite i usne

Usne je potrebno negovati isto kao i lice, zato ih mažite maslinovim uljem i hranljivim balzamima. Jednom sedmično uradite piling usana. Masirajte ih starom, mekom četkicom za zube ili ih navlažite i pospite kristalima šećera, pa istrljajte prstima.

Vodite računa o kosi

Opredelite se za jednostavne frizure i prirodnije boje, jer uz lice bez šminke sve ekstremnije varijante frizure neće biti od koristi. Redovno se šišajte, koristite preparate za zaštitu od toplote fena, koristite kokosovo ulje za sjaj kose. Ispirajte nakon šamponiranja kosu sa čajevima – plavuše sa kamilicom i lipom, brinete i crnke sa žalfijom i korom od hrasta.

Koristite kreme za sunčanje

Ultravioletno zračenje ubrzava pojavu bora, a izaziva i brojne druge neprijatnosti na koži. Zato kreme sa zaštitnim faktorom treba koristiti ne samo leti na plaži, već tokom cele godine.

Fokusirajte se na kožu

Kozmetičari  preporučuju da se ne umivamo više od dva puta dnevno, a kao idealno nadove da bi trebalo da se umiva samo uveče, a ujutro da čistimo lice pomoću mleka i tonika, ili ga samo osvežimo kockicama leda. Jednom nedeljno koristite masku od gline, a ako vam koža nije previše osetljiva , sedmično možete da uradite i blagi piling sa nekim preparatom na bazi citrusa. I ne zaboravite da pijete dovoljno vode, da bi koža bila hidrirana.

Naspavajte se

Pravilno spavanje je jedan od ključnih faktora za lep izgled kože. Idite u krevet oko 23h, jer telo posle toga počinje da proizvodi melatonin – glavni hormon koji utiču na lepotu. Trudite se da spavate na ledjima, kako bi sprečili stvaranje novih bora. Obavezna doza sna mora da bude od 7 do 9 sati svakodnevno.

Preispitajte svoj jelovnik

Naučna ispitivanja su odavno potvrdila da postoji direktna uzročno – posledična veza između hrane koju jedemo i stanja naše kože. U najvažnije namirnice koje obezbeđuju lepu kožu spadaju morska riba, biljna ulja, orašasti plodovi i semenke, a takođe je važno da konzumiramo i dovoljno mlečnih proizvoda.

Izaberite pravu boju odeće 

Dobar izbor adekvatne boje odeće, može da doprinese da vam ten dođe do izražaja i skrene pažnju sa nedostataka vaše kože. Crna, braon i tamne boje nisu preporučljive uz lice bez šminke, a ni bela nije pravi izbor. Preporučljive su čiste svetle boje: tirkiz, plava, smaragdna i breskva.

 

foto: Cover Images

KOMENTARI

još...
još...