Saveti za novajlije u teretani

Kako se leto bliži, svima se budi svest o izgledu te kreću u teretanu, jer do sada nisu ‘zategli’ svoje telo. Ukoliko vas brine to što niste ranije išli te ne znate šta da radite, pripremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.

Pođimo od ovoga: nijednog fitnes instruktora ne zanima koliko ćete koraka napraviti danas, ili koliko ste kilometara prešli biciklom zato što fitnes nije video igrica. Fitnes je (zdrav) stil života i treba da ga usvojite postepeno.

Ne dozvolite da vas plaše svi ti zategnuti ljudi koji izgledaju kao da su sa naslovnih stranica. I oni su, kao i vi, jednom bili na početku kada nisu znali mnogo.

Pexels

1. Sklonite telefon. 

Veoma je bitno da shvatite da treba da sklonite telefon jer će vas ometati. Ostavite ga u svlačionici ili kolima ili kod kuće, samo ga ne nosite sa sobom kada krenete da radite vežbe u teretani. Ne samo što će vama skretati pažnju, bićete rasejani te možete smetati drugim ljudima koji nemaju vremena za gubljenje. Samo kradete dragoceno vreme sebi, koje bi trebalo da bude ispunjeno kvalitetnim vežbanjem a ne listanjem slika na Instagramu.

2. Napravite plan. 

Današnje teretane imaju čak i previše opreme. Ne krivimo vas ako zalutate gledajući ih i pitajući se kako se zapravo koriste. Ali teretana ne mora da vam bude lavirint ako dođete sa planom. Pronađite neki plan na internetu ili pitajte prijatelja koji već godinama trenira i napravite plan koji deo tela vežbate kojim danima.

3. Ne idite u grupi ljudi 

Nemojte ići sa još nekoliko neiskusnih prijatelja. Najviše ćete postići ako odete sami ili sa samo jednim prijateljem. Taj jedan prijatelj vam može služiti kao moralna podrška, kao i vi njemu.

Pixabay

KOMENTARI