‘Prva suza’ otvara festival pantomime u Vranju

Premijera predstave pantomime ‘Prva suza’ po motivima priče Borisava Bore Stankovića i u režiji Trajčeta Gjorgieva, zakazana je za 22. septembar u Vranju na otvaranju Međunarodnog festivala pantomime – P(h)antomfest. Prvi put u predstavi će igrati gluve i nagluve osobe.

– Raditi Stankovića je uzbudljiva avantura, ali raditi ga u Vranju je pre svega odgovornost. Nadam se da smo u našoj avanturi uspeli i da će naši gluvi i nagluvi glumci u potpunosti opravdati ovaj nastup na sceni – kazao je reditelj predstave Trajče Gjorgiev.

U predstavi igraju Goran Stojiljković, Leontina Trajković, Miodrag Demirović, Ivica Spasić, Ninoslav Demirović, Maja Demirović, Milan Tončić, Aleksandra Demirović, Isidora Demirović i Mirko Stanković.

Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Vranje, Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Beogradu i program Evropski PROGRES, koji je finansiran od strane Evropske unije i vlade Švajcarske.

P(h)antomfest je pokrenut 2012. godine sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte.

KOMENTARI

‘Prva suza’ otvara festival pantomime u Vranju

od Admin Zenska TV Vreme za čitanje: 1 min