Osvežite kožu posle leta

Svakodnevno izlaganje suncu ne dovodi samo do povećanja pigmentnih promena na koži nego i do smanjenja njene elastičnosti i pojave bora, kaže specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije mr sci. med. dr Brankica Tepavčević, i zato savetuje da na vreme delujete na poboljšanje njenog kvaliteta.

Nakon svakodnevnog izlaganja suncu tokom leta, što dovodi do povećanja pigmentnih promena na koži, ali i drugih znakova starenja – smanjenja njene elastičnosti i stvaranja pora, potrebno je kožu osvežiti, tj. blagotvorno delovati na poboljšanje njenog kvaliteta.

Kako biste usporili gubitak elastičnosti kože, neophodno je, pre svega, da je nahranite. To možete učiniti adekvatnim mezoterapijskim koktelima, individualno prilagođenim, koji se preporučuju i mladoj i zreloj koži. Oni se mogu koristiti i kao tretman održavanja rezultata nakon invazivnijih metoda, poput mini-fejsliftinga ili fat-graftinga.

most-beautiful-skin-care-wallpaper

Korekcija bora hijaluronskom kiselinom ili hidratacija bora najnovijim skinbusterima takođe će pozitivno uticati na vašu kožu. Hijaluronska kiselina (HA), po hemijskoj strukturi polisaharid, prirodni je sastojak našeg organizma. Koži daje volumen i elastičnost, ali i svežinu – jer privlači molekule vode. Ovom kiselinom , koja se postepeno razgrađuje, najčešće se popunjavaju nazolabijalne bore (linija između nosa i usta) i marionetske bore (koje se od uglova usana spuštaju ka bradi), a radi se i uvećanje volumena usana. Za “BT Aesthetic Surgery Center” karakteristično je kompletno podmlađivanje celog lica hijaluronskom kiselinom, sa posebnim akcentom na njegovu središnju trećinu, kao i postizanje liftinga obrva i korekcije deformiteta nosa, brade i podočnjaka.

Popravljanje kvaliteta kože sopstvenom plazmom metoda je podmlađivanja kod koje se koristi vlastita krv pacijenta, odnosno trombociti iz plazme. My Cells – Platelet Rich Plasma, skraćeno PRP, postupak je koji je u stručnim krugovima ocenjen kao revolucionaran, jer pospešuje oštećena vlakna na rast i obnovu. Njime se otklanjaju ožiljci od akni, ublažavaju bore i uspešno eliminiše celulit. Metoda je vrlo jednostavna i bezbedna. Ubrizgavanje plazme je skoro bezbolno, jer se vrši najtanjim iglama koje su u upotrebi, a kako se radi o sopstvenoj krvi pacijenta, nema alergijskih i drugih neželjenih reakcija. Nakon tretmana vaša koža će postati svežija i čvršća, a bore će biti ublažene.

 

KOMENTARI