Navike vitkih ljudi

Tajna vitkih ljudi nije uvek u genetici ili opsesivnom vežbanju i dijetama, već u stilu života. Evo nekoliko saveta koje možete primeniti već danas ukoliko vas muči višak kilograma. 

Doručak je obavezan! Koliko god umorni, mrzovoljni ili neispavani da ste, nemojte preskakati doručak. Vitki ljudi znaju da je doručak osnova unosa energije za ceo dan i tako se ponašaju. Zato, započnite i vi dan doručkom umesto kafe, i rezultate ćete ubrzo primetititi.

Šetaju što je više moguće i na taj način, na primer, za pola sata potroše 140 kalorija, umesto da se voze i unose kalorije grickalicama. Isto tako, do stana ne idu liftom već stepenicama.

Njih nećete videti kako u pekari kupuju doručak ili užinu, a na večerama i zabavama sa stola će odabrati najmanje zlo za liniju i pojesti umerenu količinu. Naime, oni prate koliko jedu i što jedu, te su veoma svesni kad preteraju i tačno znaju šta će morati da urade kako bi što pre sagoreli te dodatne kalorije.

Ako ovakvu osobu pitate koja dijeta je najbolja za skidanje kilograma, verovatno neće znati da vam odgovori – zato što nikada nije držala dijetu. Jednostavno prilagodite životne navike i na taj način rešite probleme s težinom.

Pixabay

 

KOMENTARI