Mikrozrncima do blistave lepote

U čišćenju lica i ujednačavanju tena piling je nezaobilazan, a preporuka je da se koriste nežni proizvodi sa hranljivim i umirujućim svojstvima koji odgovaraju vašem tipu kože.

 

Skin peeling by application of a glycolic acid. When: 24 Nov 2012

Najlakši i najbrži način da koži lica vratite sjaj je piling. A da li znate čemu ovaj tretman služi? Njegova osnovna svrha je da ukloni nečistoću i izumrle ćelije sa površinskog sloja kože i tako stimuliše njeno obnavljanje. Prirodna zamena odumrlih ćelija novim može biti usporena iz više razloga. Na primer, zbog povećanog sebuma, hormonskih poremećaja pa čak i negativnih klimatskih uticaja. U svakom slučaju, nakon pilinga lice je glatko i sveže, pore su sužene, ten ujednačen, samim tim bore su manje vidljive, a i kreme i serumi su delotvorniji jer čista koža može da apsorbuje aktivne sastojke u dublje slojeve.

Preparati za piling lica dizajnirani su da deluju po dva osnovna principa: mehaničkom i hemijskom. Oni obogaćeni zrncima soli, kafe, pirinča, semenki voća ili sintetičkim mikrozrncima fizički uklanjaju mrtve ćelije sa površinskog sloja, pa se svrstavaju u red proizvoda za mehanički piling. A oni koji pak razgrađuju spone rožnatih ćelija površinskog sloja kože uz pomoć niske koncentracije AHA i BHA kiselina ili prirodnih enzima, spadaju u preparate za hemijski piling. Ukoliko sami tretirate lice, preporuka je svakako mehanički piling, jer ne oštećuje i ne iritira kožu.

Woman exfoliating her face with facial scrub treatment. When: 21 Nov 2012

Suva koža: piling radite jednom nedeljno, koristite proizvode koji sadrže AHA kiseline u malom procentu kako ne biste dodatno isušili kožu, a nakon tretmana obavezno nanesite bogatu hidratantnu kremu.

Masna, normalna i mešovita koža: piling radite dva puta nedeljno, a od preparata u obzir dolaze svi koji su obogaćeni BHA kiselinom, kao i oni sa mikrozrncima, ali na bazi prirodnih sastojaka.

Osetljiva koža: koristite blage piling tretmane koji deluju po mehaničkom principu – fizički uklanjaju nečistoće, a ukoliko patite od ekcema, rozacee ili vam je koža sklona atopiji, ne upuštajte se u ovu priču.

Piling nanesite na vlažnu kožu nežnim kružnim pokretima, izbegavajući zonu oko očiju, zatim isperite mlakom vodom, osušite lice i nanesite adekvatnu kremu ili serum.

Preparati za piling lica obogaćeni su pažljivo odabranim hranljivim i hidratantnim sastojcima koji istovremeno pročišćuju kožu i podmlađuju je – peglaju bore i uklanjaju pigmentne mrlje.

Piling za telo deluje poput pilinga za lice – čisti i hidrira kožu, ostavljajući je glatkom, mekom i zategnutom.

Na tržištu se mogu naći pilinzi za tretmane od glave do pete: piling za negu usana, ruku, stopala, pa čak i noktiju, a pojedini preparati za piling tela obogaćeni su anticelulit sastojcima kao što su koštice grožđa, smeđi šećer, med i eterična ulja.

KOMENTARI