Melanija Tramp nije zaboravila na cipele iz Banjaluke

Elegantne bele i zlatne cipele koje je krajem avgusta prošle godine poslao Melaniji Tramp, obezbedile su tehničkom direktoru fabrike obuće iz Banjaluke pozivnicu za humanitarni bal u Vašingtonu.

Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike obuće ’Bema’ iz Banjaluke, dobio je pozivnicu od Melanije Tramp za humanitarni bal koji će biti održan 19. januara, dan pre inauguracije njenog supruga Donalda Trampa za predsednika SAD.

Umičević kaže da, uprkos tome što je njegov potez slanja dva para cipela Melaniji Tramp propraćen na svetskom nivou, nije bio siguran da li će na kraju pozivnicu i dobiti, prenose ’Nezavisne novine’.
– Bio sam optimističan, ali čitav svet se gura na te prijeme i balove. Poziv me obradovao, kao i to da me gospođa Melanija nije zaboravila – kaže Umičević.

Još veća čast je, ističe on, činjenica da će svega dvadesetak ljudi s ovih prostora biti na balu. Umičević je poziv dobio relativno kasno, a za to su, kako kaže, krivi organizatori, na koje se Melanija naljutila kada je videla spiskove.
U ovom trenutku najveći problem predstavljaju viza i avionske karte za Vašington.
– Ako uspem dobiti vizu, onda idem – i odlično, ali ako ne uspem, pokušaću nekad da odem, van ovih prijema, protokola i svega. Sadašnja administracija je iz Demokratske stranke, tako da može i to da bude faktor, ipak sam podržavao suprotnog kandidata. Ne mora da znači, ali može.

Umičević je rekao da će porazgovarati sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske, da vidi da li će on ići.
– Popričaću sa predsednikom da vidim je li on dobio vizu i hoće li ići, pa ako bude išao, možda bih mogao i s njim.

Da li je Melanija prošetala nove cipelice do ovog trenutka, Umičević kaže da ne zna, ali da je važno da je poruka koju je poslao obišla svet.

– Poruka je važna, a to je da očekujemo novu Ameriku, dosta je ognja i mača i svetskog policajca. Narodi od Južne Amerike, preko Bliskog istoka, pa do nas Srba, očekuju da im sada bude bolje. Na kraju, ako nam neće pomoći – neka nas ostave na miru da živimo, radimo i borimo se, te da ne potpaljuju stalno vatru – poručio je Umičević.

Još u avgustu, u banjalučkoj fabrici obuće odlučili su da pošalju poklon Melaniji Tramp kao znak podrške njenom suprugu pred izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.
– Poslali smo joj poruku na ćirilici, latinici i na engleskom jeziku i pitali je za broj cipela, a ona nam je odgovorila da je oduševljena našim gestom – objasnio je tada Umičević.

Foto: bemadoo.com, Cover Images

KOMENTARI