Maske za lice: jednostavne za pravljenje, korisne za lepotu

Koža lica zahteva posebnu i redovnu negu, i svaki minut posvećen tom trudu, odmah je vidljiv – ten postaje blistaviji, a kože jedra. Osim krema kojima hranimo i štitimo kožu od spoljnih uticaja, potrebno je da je povremeno tretiramo maskama. Za to vam nisu neophodni skupi kozmetički preparati, jer možete i sa onim što imate u kuhinji ili ormariću za lekove, da uradite potpuno delotvoran tretman lica.

Maska od aspirina

Da li ste znali da od malih, belih tableta aspirina možete da napravite masku za lice? Salicilna kiselina koja se nalazi u ovim tableticama temeljno će očistiti vašu kožu od nečistoća i viška masnoće, a ukoliko imate akne, vidno će uticati na njihovo smanjenje. Aspirin će koži uraditi blagi hemijski piling i smiriti upalne procese na koži. Preporučuje se prvenstveno onima čija je koža masnija i sklona aknama, a ukoliko vam je koža suvlja – možete slobodno da isprobate ovu masku, ali nemojte je često upotrebljavati. Za jedan tretman potrebne su vam četiri tablete, koje ćete izdrobiti pomoću naličja kafene kašičice, a potom dodati malo vode i napraviti smesu koja se nanosi na suvo i čisto lice. Smesa ne treba da bude previše retka, ako dodate suviše vode – zgusnite je pomoću  meda. Masku držite 10 minuta na licu i isperite mlakom vodom. Nakon tretmana aspirinom, na lice nanesite hidrantnu kremu.

Maska od zelene gline

Zelena glina se već vekovima koristi za lečenje i negu, pa tako i danas možete ekonomično i lako da napravite kod kuće svoju glinenu masku. U apotekama, parfimerijama i prodavnicama zdrave hrane možete da kupite glinu u prahu. Pomešajte je sa mlakom vodom, umutite homogenu smesu i nanesite na kožu. Maska će se stvrdnuti dok se suši, isperite je mlakom vodom nakon desetak minuta. Glina će temeljno očistiti pore na licu, pa ćete nakon tretmana odmah videti da je koža blistavija i lepša.

Maska od belanca

Belance sužava pore i sadrži proteine koji obnavljaju kožu. Odvojite žumance od belanca, a zatim belancu dodajte jednu kafenu kašičicu limunovog soka. Izmutite dobro dok se ova dva sastojka potpuno ne sjedine. Nanesite je na lice, ali preskočite deo oko očiju.Nakon 15 minuta umijte se i pogledajte u ogledalo – rezultat je odmah vidljiv.

 

Foto: Cover Images

KOMENTARI

Maske za lice: jednostavne za pravljenje, korisne za lepotu

od zenskatv Vreme za čitanje: 2 min