Ko otvara FEST: Monika ili Kusta?

Film ‘Na mlečnom putu’ reditelja Emira Kusturice otvoriće 45. Međunarodni filmski festival – FEST 2017. koji će biti održan od 24. februara do 5. marta. Ovo će ujedno biti i prvo prikazivanje ovog ostvarenja u Beogradu nakon gostovanja na brojnim svetskim festivalima i prikazivanja na Mokroj Gori u okviru 10. Kustendrofa.

‘Na mlečnom putu’ biće prikazan van konkurencije na Festu, a kako se spekuliše po medijima, u glumačkoj ekipi koja će se pokloniti publici nakon filma biće i Monika Beluči koja igra glavnu žensku ulogu. Organizatori FEST-a još uvek nisu dogovorili ko će i zvanično otvoriti manifestaciju Kusta ili Monika Beluči?

 

‘Na mlečnom putu’ je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa „Razgovori sa Bogovima“. Rad na ovom filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala 50 nedelja, bilo je angažovano 5000 statista, a izvedeno je 800 eksplozija… Pored Belučijeve u filmu igraju i Sloboda Mićalović, Predrag Manojlović, ali i sam reditelj Kusturica kome je ovo poslednje pojavljivanje pred kamerama kao glumca.

Pored ovog na 45. FESTu biće prikazani i filmovi ‘La la Land’ Demijana Šazela koji je pre neki dan osvojio sedam Zlatnih globusa, ‘Manchester by the Sea’ reditelja i scenariste Keneta Lonergana, te ostvarenja koja su u konkurenciji za ovogodišnjeg Oskara.

Foto:FEST

KOMENTARI