Karl Lagerfeld izjavio da mu je dojadio ‘Me Too’ pokret

Svetski poznat dizajner, Karl Lagerfeld, izjavio je nešto što je izazvalo opštu pometnju među ljudima, pogotovo jer je reč o delikatnoj temi.

Naime, Karlu je dojadio #MeToo pokret koji je osnovan kao znak podrške (i zaustavljanja) zlostavljanja žena.

Devojka se žalila da je pokušao da joj skine pantalone i taj čovek je odmah izbačen sa svog posla i udaljen od karijere koju je godinama do tada gradio. Neverovatno! Ako ne želiš da ti svlači pantalone, nemoj da postaneš manekenka! Postani časna sestra, kod njih uvek ima mesta, rekao je kreaivni direktor modne kuće Chanel.

Kako sve više žena otkriva da je u nekom trenutku svoje karijere bilo zlostavljano ili uznemiravano, Karl kaže da mu je dojadio broj manekenki koje tvrde da su godinama uznemiravane.

„Ono što me najviše šokira u svemu ovome je što su to starlete, kojima je bilo potrebno 20 godina da se prisete šta im se dogodilo. Da i ne spominjem to što nema pokrenutih krivičnih postupaka, niti svedoka“, dodao je.

Uprkos kritikovanja #MeToo pokreta, Karl otkriva da ne može da podnese Harvija Vajnstina, osramoćenog reditelja zbog kog je pokret i osnovan.

 

KOMENTARI