Kada je vreme za posetu frizeru?

Ukoliko ste u nedoumici da li je došlo vreme za posetu frizeru, obratite pažnju na svoju kosu, i dobićete odgovor da li je pravi trenutak da odete na jedno šišanje.

1. Ukoliko su vrhovi dlake tanki, slabi, iskrzali i lomljivi – onda je vreme da ih uklonite. Iskrzali krajevi mogu da se prošire, odnosno da se dlaka celom dužinom ošteti, pa je zato važno da posetite frizera i sav oštećeni deo uklonite na vreme.

2. Ako kosu previše tretirate fenom, figarom ili presom, može posati isušena. Ukoliko, kada prođete rukom kroz kosu, osetite da je dlaka gruba i ‘drvenasta’ pod prstima, onda je verovatno oštećena od toplote ovih uređaja, i potreban joj je frizerski tretman.

3. Farbanjem oštećujemo kosu, ma koliko bili pažljivi, ali ipak je oštećujemo. Ako se farbate, a pogotovo ako blajhate kosu, neophodno je da je i češće regenerišete i osvežavate šišanjem.

4. Ukoliko često vezujete kosu u punđu ili konjski rep, jer vam je to najlakši i najbrži način da napravite urednu frizuru, onda obratite pažnju da li je dlaka postala izlomljena i suva. Od previše vezivanja, kosa se oštećuje, pa ćete možda morati da se češće šišate.

5. Kraće frizure se moraju redovno održavati, da ne bi izgubile oblik. Obavezno šišanje jednom mesečno, omogućiće da vaša kratka kosa zadrži željenu frizuru.

6. Takođe, šiške su zahtevne po pitanju skraćivanja – jer se na njima lako i brzo primeti kad suviše porastu. Odolite iskušenju da budete ‘sami svoj majstor’ u doterivanju oblika i dužine šiški, već taj posao prepustite profesionalcu. Lepe šiške ćete imati prvenstveno ako su dobro ošišane.

 

Foto: Cover  Images

 

KOMENTARI

Kada je vreme za posetu frizeru?

od zenskatv Vreme za čitanje: 1 min