’Isti’ i ’Vongar’, pobednici Martovskog festivala

Najbolji film jubilarnog, 65. Martovskog festivala u kategoriji dokumentaraca u trajanju do 50 minuta je ’Isti’, u režiji Dejana Petrovića, dok je Gran pri za najbolji dugometražni dokumentarac pripao rediteljki Andrijani Stojković za film ’Vongar’.

Na svečanom zatvaranju ovogodišnjeg festivala nagrade su dodeljene najboljim ostvarenjima u svim takmičarskim selekcijama, kao i strukovna priznanja. Najbolji kratki igrani film u međunarodnom programu je „Vidi kakva je“, makedonskog reditelja Gorana Stolevskog, a najbolji domaći „Lijana“ Ivana Đurovića, koji su takođe osvojili Gran pri. Đurovićevom ostvarenju pripala je i nagrada za najbolji snimateljski rad.

U kategoriji eksperimentalnog filma i video-arta trijumfovalo je ostvarenje „Zvezde Gaomeigua“ Marka Grbe Singa, koji je nagrađen i za najbolju režiju, a u kategoriji animiranog filma (potpuno očekivano) pobedilo je „Neputovanja“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka. Strukovne nagrade za najbolji zvuk i montažu pripale su filmu „Druga strana svega“ Mile Turajlić.

KOMENTARI

’Isti’ i ’Vongar’, pobednici Martovskog festivala

od zenskatv Vreme za čitanje: 1 min