Houp Hiks – žena kojoj Tramp veruje

Bivša manekenka Houp Hiks, bliska saradnica predsednika SAD Donalda Trampa, i zvanično je imenovana za direktorku komunikacija Bele Kuće, čime je preuzela jednu od najmoćnijih uloga u Vašingtonu.

Pre stupanja na ovu dužnost ona je radila kao savetnica za Ivanku Tramp, a bila je i portparolka Trampove kampanje, što je bio njen prvi posao u politici.

Ovu bivšu manekenku, kako navodi AFP, prati glas da je veliki branilac Trampovog imidža. Hiks je na mestu direktora komunikacije Bele kuće zamenila Entonija Skaramučija koji je smenjen posle samo deset dana. Iako nema političko iskustvo, ona je već pet godina u bliskim vezama sa porodicom Tramp, i postala je jedna od najbližih saradnica predsednika, ali i najplaćenija sa godišnjom zaradom od 180.000 dolara.

Bivša manekenka karijeru je počela u odnosima sa javnošću gde joj je jedan od klijenata bila modna kompanija Trampove kćerke Ivanke čije kolekcije je kao model i nosila. Osim toga radila je i za Ralfa Lorena, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama modnih magazina.

Saradnja sa Ivankom Tramp dovela ju je i do njenog oca koji ju je 2014. godine lično izabrao da radi marketing za njegovu kompaniju za nekretnine.

U politiku je ušla slučajno 2015. godine kad je sa Trampom otišla na put koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio njegov prvi u okviru predsedničke kampanje. Pomagala je u vođenju njegovog Twitter naloga, a on ju je lično zamolio da ostane u njegovom političkom timu što je ona i prihvatila.

Hiks retko daje intervjue ali često prisustvuje predsednikovim intervjuima. Kad je počela da radi Trampovu kampanju, obrisala je svoj Twitter nalog, dok joj je Instagram profil privatan. Kako pišu američki mediji, ona sa predsednikom komunicira ne pokušavajući da ga promeni, već da mu omogući ono što želi da radi.

Houp Hiks je jedna od malobrojnih pravih insajdera u Trampovoj porodici. Imala je privatne večere sa Ivankom i Džeredom, a bila je i među malobrojnima u delegaciji američkog predsednika tokom posete pape Franje u Vatikanu. Kad je prošlog meseca privremeno postavljena na funkciju direktora komunikacija Bele kuće, BBC je predviđao da, s obzirom na dosadašnji brz uspon, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Houp Hiks ostane na toj poziciji duže od svojih prethodnika.

KOMENTARI

još...
još...