EUROSONG: SRBIJA PROŠLA U FINALE!

Sanja Ilić i Balkanika su pesmom „Nova deca“ na drugoj polufinalnoj večeri u Lisabonu, uspeli da obezbede našoj zemlji plasman u finale takmičenja!

 

Predstavnici Srbije, Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom „Nova deca“, nastupili su treći u konkurenciji 18 zemalja i „zaradili“ plasman u finale takmičenja Pesme Evrovizija!

„Negde smo očekivali da će srpska pesma ući u finale i presrećni smo zbog toga. Konkurencija je bila jaka i biće još zanimljivije u subotu u finalu. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za sprsku pesmu i prepoznali taj spoj tradicionalnog i modernog, deo srpske kulture i predivne glasove izvođača. Budite uz nas i u subotu uveče!“, poručila je za MONDO PR RTS-a Duška Vučinić i dodala da su naši predstavnici trenutno na bini u „Altis“ dvorani gde se vesele sa ostalim takmičarima.

Nakon završenog glasanja, Srbija je imala tu čast da bude prva prozvana zemlja koja nastavlja ovaj najveći muzički događaj dalje! Pored naše zemlje, u finale su prošle i sledeće države: Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Još u utorak su izborile svoje mesto u finalu: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

Sanja Ilić i Balkanika su dobili na kraju izvođenja gromoglasni aplauz od publike.

Orio se dvoranom „Altis“ glas talentovane Danice Krstić i njenih kolega, koji su dali sve od sebe da našu zemlju predstave na najbolji mogući način, a sudeći po reakcijama publike – uspeli su u tome.

Dame su nastupile u belim haljinama i crnim kožnim prslucima, dok je pevač Mladen Lukić bio u skroz crnom kombinezonu sa plaštom.

Pre njih smo čuli i videli predstavnike Norveške i Rumunije, a slede nastupi i ostalih zemalja: San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

„Mislim sve najbolje i da bismo mogli večeras da uđemo u finale. Nemam nikakvu zamerku za njihovu pesmu, ljudi su je napravili onako kako smatraju da treba i negde je to sasvim okej, i u skladu sa onim što oni rade. Ja sam tu da samo navijam“, rekla je Marija Šerifović za MONDO pred  učešće Balkanike na Eurosongu.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI

EUROSONG: SRBIJA PROŠLA U FINALE!

od zenskatv Vreme za čitanje: 2 min