Dve decenije karijere, Zvonko Marković obeležiće revijom u Novom Sadu

Dvadeset godina uspešne karijere proslavljeni srpski dizajner, Zvonko Marković, obeležiće specijalnom modnom revijom 28. aprila u Novom Sadu na jubilarnom 10. Serbia Fashion Weeku.

Zahvaljujući ugovoru koji je Serbia Fashion Week potpisao sa platformom Art Heart Fashion – USA, dizajneri srpske nedelje mode bili su prisutni tokom četiri izdanja na zvaničnom kalendaru Nedelje mode u Njujorku.

Kako se ugovor odnosi na najprestižnije Nedelje mode u Americi, u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašingtonu, neki od naših dizajnera već su postali poznati svetskoj modnoj eliti te su predstavili Srbiju u najlepšem svetlu.

Veliki uspeh u Americi postigao je upravo jedan od najistaknutijih srpskih dizajnera, Zvonko Marković. Njegov talenat prepoznat je i od strane najuticajnijih nedelja mode sveta, te je do sada, posredstvom Serbia Fashion Weeka učestvovao na Nedelji visoke mode u Parizu, Nedelji mode u Njujorku i u Sankt Petersburgu, a po pozivu Alta Moda Roma, Zvonko će predstaviti svoju kolekciju i u Rimu.

Dva važna jubileja, deseto izdanje Srpske nedelje mode i dvadeset godina uspešne karijere Zvonka Markovića, razlozi su njegovog povratka iz Amerike u Srbiju.

– Sada već daleke 1998. godine imao sam prvu reviju pod javnim nebom Srbije. Drago mi je što jubilej slavim zajedno sa Serbia Fashion Weekom i to baš na ovoj Nedelji mode. Kolekcija koju ću premijerno predstaviti je bajka. Ona predstavlja ljubavnu priču vodenog ljiljana koji se zaljubio u odsjaj Meseca na vodi. Ovo je priča koja prenosi simboliku ljiljana u noći i igranja sa odsjajima vode na mesečini. Kolekcija sadrži dva bloka. Prvi je posvećen noći dok je drugi posvećen danu, te su i boje prilagođene tome. U čast jubileja mog rada, premijerno predstavljam kolekciju na Serbia Fashin Weeku i nadam se da će biti prikazana širom sveta – rekao je Marković.

Jubilarno, deseto izdanje Serbian Fashion Week biće održano od 24. do 29. aprila. Tim srpske nedelje mode priprema velika iznenađenja povodom ovog jubileja, a na pet lokacija u Novom Sadu moda će biti predstavljena na nesvakidašnji način.

Spektakularno otvaranje biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti – SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje će predstavljati pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week pokloniće Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje.

Dunavski park, koji će biti otvoren za sve posetioce, biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pista Evrope, a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim.

Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom nesvakidašnje izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje nedelje mode biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

KOMENTARI

još...
još...