Dušica Bijelić na sceni Narodnog pozorišta

Posle dve i po godine pauze komična opera ‘Ljubavni napitak’ vraća se na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu. Prvo ponovno izvođenje zakazano je za 14. oktobar, a u ulozi Adine na sceni nacionalnog teatra debitovaće sopran Dušica Bijelić.

Biografija ove umetnice vrlo je impresivna i pre dve godine britanski ‘The Independent’ uvrstio je u ‘osam najvećih mladih talenata u svetu umetnosti’. Bila je angažovana u Kraljevskoj operskoj kući u Londonu gde je 2012. godine pristupila Programu za mlade umetnike Džete Parker.

Smatra se umetnicom sa kameleonskom sposobnošću da se transformiše u nove uloge, što postiže radom sa rediteljem i intenzivnim proučavanjem svake uloge.

Sa Kraljevskom operom prvi put je nastupila u decembru 2012. u ulozi dvorske dame u Majerberovom ‘Robertu đavolu’, a potom su se ređale uloge u operama ‘Nabuko’, ‘Don Karlos’, ‘Lastavica’… Nastupala je u Kraljevskom pozorištu u Madridu, kao i na koncertima i resitalima širom Evrope, SAD i Japana. Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima se izdvaja njen trijumf na takmičenju ‘Mostovi karijere’ u Njujorku, Nagrada publike na Festivalu Rosini u Vildbadu i Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju solo pevača ‘Nikola Cvejić’ u Srbiji.

Njen partner u ‘Ljubavnom napitku’ biće tenor Dejan Maksimović u ulozi Nemorina, mladog seljaka zaljubljenog u Adinu.Tu su i bariton Vladimir Andrić, sopran Tatjana Mitić i drugi.

KOMENTARI

još...
još...