Điđi Hadid: ‘Više neću objašnjavati zašto moje telo izgleda ovako’

Mlada manekenka Điđi Hadid nije mogla a da se ne oglasi nakon što su joj ljudi komentarisali slike da je ‘debela’ i da se ugojila. 

„Za sve vas koji ste odlučili da me pitate zašto mi se telo promenilo tokom godina, verovatno ne znate da sam imala 17 godina kada su mi ustanovili Hašimoto bolest. Svi vi koji ste me nazivali ‘predebelom za modnu industriju’ ste ustvari videli nadutost i tečnost koja mi se zadržavala u telu“, započela je Điđi.

„Tokom prošlih nekoliko godina koristila sam lekove koji su pomogli da se ublaže simptomi, među kojima su vrtoglavica, problemi sa metabolizmom i slično. Iako stres i preterano putovanje takođe utiču na telo, oduvek sam jela isto, samo što mi telo drugačije reaguje na to sada kada mi je zdravlje bolje. Možda sam ‘premršava’ za neke ali iskreno, ja ne želim da budem mršava. Osećam se zdravije i učim svaki dan, razvijam se, kao i svi drugi“, dodala je.

„Više neću objašnjavati zašto moje telo izgleda ovako, kao što i bilo ko drugi ko nema telo koje se uklapa u očekivanja ne bi trebao. Ne osuđujem nikoga, ali drogu ne koristim, tako da me nemojte stavljati u koš sa takvim ljudima samo zato što ne razumete zašto mi se telo promenilo. Molim vas, kao korisnici društvenih mreža i kao ljudska bića, naučite da imate više saosećanja prema drugima i znajte da nikada ne znate nečiju celu priču. Koristite svoju energiju da usrećite one kojima se divite, a ne da budete okrutni prema drugima“, zaključila je manekenka.

KOMENTARI

Điđi Hadid: ‘Više neću objašnjavati zašto moje telo izgleda ovako’

od zenskatv Vreme za čitanje: 1 min