Detoks kupke

Izdvojili smo nekoliko kupki koje možete ‘začiniti’ po vašoj volji, u zavisnosti od toga da li želite da dodatno negujete kožu, opustite se ili pak izbacite toksine iz tela.

Esencijalna ulja
Esencijalna ulja neguju kožu, opuštaju mišiće, ublažavaju stres i glavobolju. U zavisnosti od vrste, ulja mogu delovati umirujuće i osvežavajuće. Lavanda i kamilica deluju umirujuće, dok ekualiptus i citrusi deluju osvežavajuće. U kupku se preporučuje staviti 10 do 20 kapi ulja po želji.

Morska so
Morska so bogata je mineralima koji ubrzavaju rad metabolizma, dubinski čiste kožu i ublažavaju upale. Koža je nakon toga zategnutija i mekša na dodir. Dovoljno je u kadu tople vode staviti jednu do dve šake soli i namakati se oko 20 minuta. Kupka će smanjiti bolove, pojačati cirkulaciju i povećati energiju.

Zelena glina
Zelena glina čisti organizam od štetnih metala koji se s vremenom nakupljaju, deluje opuštajuće, otklanja umor i čisti kožu. Preporučuje se u u kupku staviti tri do četiri kašike praha zelene gline i ‘namakati’ se oko 15 minuta.

Đumbir
Đumbir podstiče jače znojenje i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma zbog čega se preporučuje kod prehlada i visoke temperature. Može se narendati svež u kupku ili koristiti meveni. Ako se koristi svež dovoljno je staviti 1/4 šolje ili kašičicu mlevenog i uživati u kupki 15 – 20 minuta.

Soda bikarbona
Soda bikarbona baš kao i đumbir čisti otrove iz organizma, a pomaže i ublažavanju stresa, čisti kožu i deluje kao piling. Najbolje ju je kombinovati sa solju u razmeri 2:1, pa tako u kupku treba staviti dve šoljice soda bikarbone i šoljicu soli i uživati u njoj pola sata.

Pixabay

KOMENTARI

Detoks kupke

od zenskatv Vreme za čitanje: 1 min