Dani Pekinga u Beogradu

Gradonačelnik Pekinga Cai Ci biće specijalni gost dvodnevne manifestacije ‘Dani Pekinga u Beogradu’ koja će biti održana predstojećeg vikenda, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je rekao da odnosi srpske i kineske prestonice nikada nisu bili bolji, a da će u okviru predstojeće manifestacije biti održan i privredni forum na koji se već prijavilo oko 3.000 privrednika i 200 kompanija.

– Svaki takav susret privrednika Beograd treba da iskoristi. ‘Dani Pekinga u Beogradu’ zamišljeni su kao kulturno-umetnička, ali i sportska manifestacija. Biće održano nekoliko sportskih događaja, a deca iz Pekinga imaće priliku da igraju hokej sa beogradskim mališanima. Sličan događaj očekuje nas iduće godine u Pekingu – kazao je Mali.

On je podsetio da je pre mesec i po dana u Šangaju potpisan ugovor o saradnji sa tim gradom, a prošle nedelje i sa Seulom.

– Želimo što bolji odnos sa što više gradova sveta – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, u planu je potpisivanje nekoliko sporazuma o saradnji između Pekinga i Beograda, ali ono što je važno, jeste sporazum o izgradnji dalekovoda koji treba da povezuje Tent sa beogradskim elektranama.

– Radimo sa njima i na završetku izgradnje kanalizacije u Beogradu i na izgradnji fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu – kaže Mali i ističe da je kineska investicija vredna više od 250 miliona evra.

KOMENTARI

još...
još...