Kako da vam lak za nokte traje dugo

Ukoliko ste jedna od mnogih žena koja sama lakira nokte, onda ćete se složiti da je jedan od najčešćih problema to što manikir ne traje dugo. Čak i veoma skupi lakovi će krenuti da se skidaju posle nekoliko dana.

Ipak postoje načini da se njihova dugotrajnost produži, a reč je o malim, jednostavnim trikovima.

Pripremite nokte

Pre nanošenja laka uvek bi trebalo da dobro očisitite nokte skidačem laka za nokte, čak i ako nemate nalakirane nokte. Naime, nokti imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, a ta masnoća skraćuje vek trajanja laka na noktima pa je pre lakiranja potrebno odstraniti.

Nanesite bazni lak

Ovo je nešto što retko koja žena radi. Lak za nokte bolje će se primiti ako prvo nanesete bazni lak za nokte. Bazni lakovi nisu skupi i dobar su odabir jer popunjavaju praznine na noktu i lak čine otpornijim, čime mu se produžava vek trajanja na noktima i do nekoliko dana. Takođe, možete naneti i završni lak.

Lakirajte nokte nakon tuširanja

S obzirom na to da topla voda ne odgovara sveže nalakiranim noktima, nanesite lak tek nakon tuširanja želite li da vam on što duže ostane sjajan i neoštećen. Naime, nagla promena temperature i para od tople vode menjaju strukturu laka pa on može da popuca.

Rashladite nokte

Hladnoća zgušnjava lak, dok ga toplina čini rijetkim. Lak će se bolje fiksirati uz nokte ili bazu ako ga nanosite na hladnom mestu. Dobro je pre korišćenja lak staviti u frižider na sat vremena jer ćete ga tako lakše i urednije naneti.

Birajte svetlije i metalik nijanse

Kod tamnih nijansa lakova za nokte lakše se uočava svaka crtica na noktima pa bolje birajte svetlije nijanse. Isto tako, poznato je da lakovi koji u sebi sadrže šljokice ili sitna zrnca duže traju, a i izgledaju vrlo glamurozno. Jedina im je mana što se zaista teže skidaju, ali ponekad se isplati ako želite da vam lak potraje što duže.

Budite strpljivi kad se lak suši

Kada nalakirate nokte, budite mirni i nemojte ništa raditi rukama barem dvadesetak minuta. Gledajte televiziju ili jednostavno mirno sedite. Nakon što se lak osuši, stavite nokte ispod mlaza hladne vode jer se time ubrzava učvršćivanje laka, a vaši nokti će biti otporniji na ogrebotine.

Pixabay

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI

još...
još...