Da li Vam je potrebna detoksikacija?

Naše telo je svakog dana izloženo raznim toksinima – iz hrane, vode i vazduha. Koliko god se trudili da živite zdravo, nakon nekog vremena dolazi do skupljanja toksina u telu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promenama raspoloženja. Evo nekoliko pokazatelja da je vašem telu potrebna detoksikacija. 

MANJAK KONCENTRACIJE

Tihi pokazatelj zatrovanosti tela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kojeg ne samo da gubimo volju za radom, nego nas dovodi i do panike, a time se situacija dodatno pogoršava.

Savet: Telo je poput kompjutera kom s vremena na vreme treba “restart”, a mi ga ne osluškujemo da vidimo da li će doći do blokade. Naučite da prepoznate jasne simptome koje vam telo šalje i priuštite mu odmor bilo koje vrste – vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala.

LOŠ KVALITET KOŽE

Mitiseri, akne, masna koža, ispucani kapilari… sve su to posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože, što dovodi do začepljenja pora.

Savet: Fizičku aktivnost, piling i masaže uvedite u svoju svakodnevnu rutinu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu. Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napici koje možete i sami napraviti.

NADUTOST

Užurbani dnevni ritam tera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost.

U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju absorpcije hranljivih materija, što uzrokuje lažni osećaj gladi, koja rezultira prejedanjem i, naposletku, manjkom energije.

Savet: U svakodnevnu ishranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz organizma, poput jabukovog sirćeta, limuna, zatim jedite sveže voće i povrće, celovite žitarice i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

Pixabay

NAGLE PROMENE RASPOLOŽENJA

Stres je lepak za toksine koji slabe organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu, zbog čega se pojačavaja osećaj straha, nervoze, ljutnje i ljubomore.

Savet: Naučite da se opustite – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto kafe i cigarete posegnite za čajem i svežim voćem.

Pixabay

KOMENTARI