Čarobna maska za prolećni oporavak kose

Zima se polako približava svome kraju, i mi se radujemo toplim, prolećnim danima. Ostavljamo za sobom hladnoću , a organizam treba da pripremimo za proleće.

Kosa, baš kao i koža, trpi negativne posledice ekstremnih temperatura, pa joj tako ni jaka zima nije prijala. Možda ste primetili da je dlaka postala suvlja, lomljiva, a pogotovo ukoliko je farbate ili na bilo koji način tretirate hemikalijama. Zato je sada pravi trenutak da se pozabavite sa svojom kosom. Potrebna joj je nega, malo intenzivnija i ozbiljnija nego što je obično pranje kose. Evo jednog delotvornog recepta, pomoću kojeg možete da tokom narednih 8 – 10 nedelja, temeljno revitalizujete svoju kosu.

Sve što vam je potrebno, nalazi vam se već u kuhinji. Kvasac, mleko, med i žumance su komponente – koje u sinergiji predstavljaju čudesan tretman za umornu, beživotnu, suvu i tretiranu dlaku. Masku ćete  pripremiti tako što se dvadesetak grama svežeg kvasca pomeša sa jednom supenom kašikom toplog mleka i kafenom kašičicom meda. Kada se smesa homogenizuje, ostavi se da odstoji petnaest minuta, kako bi se kvasac aktivirao pomoću toplog mleka i meda. Nakon tih petnaest minuta, umešajte i jedno žumance u masku i dobro izmešajte. Nanesite je na opranu i dobro isceđenu od vode kosu, namažite potezima od korena do vrha vlasi. Zatim umorajte u najlonsku kesu, pa obmotajte suvim, zagrejanim pešikrom, i  ostavite da deluje sat vremena. Nakon toga kosu isperite, rasčešljajte pomoću regeneratora i osušite, oblikujući frizuru po želji.

Potrebno je da ovaj tretman ponavljajte 1 – 2 puta sedmično, tokom 8 – 10 nedelja, kako bi potpuno i dugotrajno vašu kosu učinili lepšom, zdravijom i sjajnom.

Foto: Cover Images, Instagram

KOMENTARI