10 stvarčica koje nam život čine jednostavnijim

Na tržištu se stalno pojavljuju nove, zanimljive stvarčice pomoću kojih proizvođači i dizajneri pokušavaju da nam olakšaju život i učine ga komfornijim.

Evo onoga što se nama dopalo iz ponude na globalnoj mreži.

1. Znate ono kad brišete prašinu, pa se mučite sa teško dostupnim mestima? Sad više ne morate da zavlačite ćoškove krpe kako bi doprli do svake skrivene trunke prašine, jer se pojavila savim nova stvar. Liči na plastelin, ali nije. Ova gumasta masa jednostavno se prilagodi svakoj podlozi na koju je prislonite i zalepi svu prašinu za sebe. Idealno za tastature i ventilaciju u automobilu. Savršeno, zar ne?

2. Dešava vam se da zaboravite da sipate vodu u modle za led, pa onda baš kad dođu gosti, nemate ni dve kocke leda za serviranje? Svima nam se to dešava, ali evo rešenja i za to. Ove metalne kocke će uspešno zameniti tradicionalne kockice leda, dovoljno je samo da ih držimo u frižideru.

3. Mislite da je rashlađivanje metalnim kockama jedino što one mogu da učine za nas? Grešite. Dizajneri nam predlažu da probamo i metalne kugle, pomoću kojih će jelo u šerpi zadržati toplotu.

4. Volite da ukrašavate svoj balkon saksijama sa cvećem? Pogledajte ovu novu i potpuno sigurnu vrstu saksija – sa njima vam se nikada neće desiti nezgoda da je vetar obori ili da padne sa terase.

5. Evo i jednog romantičnog predloga, koji će vam ublažiti muke ukoliko ste daleko od voljene osobe. Na tržištu su se pojavili specijalno dizajnirani senzori za jastuke. Pomoću njih znaćete kada je vaše voljeno biće pošlo na spavanje, jer će senzori u njegovom jastuku preneti informaciju senzorima koji se nalaze u vašem jastuku, ma koliko kilometara da ste udaljeni. A kad legnete i prigrlite svoj jastuk, moći ćete i da čujete otkucaje srca voljene osobe. Dakle, ma gde bili, osećaćete se kao da spavate zajedno.

6. A bez obzira da li se budite sami ili pored nekoga, ukoliko spadate u one koji se teško bude i ujutro nerado ustaju, onda bi vam dobrodošao budilnik koji kuva kafu. Zar nije savršeno? Kad zazvoni alarm za buđenje, kafa je upravo skuvana – samo pružite ruku i uzmete šoljicu. Razbudite se i lakše prebrodite stres ustajanja.

7. Većinu stvari radite na telefonu, ali vam je nezgodno da kucate? Evo rešenja – pomoću mobilne tastature možete da u potpunosti zamenite kompjuter sa telefonom.

8. Ukoliko ste ljubitelj vožnje bicikla, znate da nikad dovoljno opreza i bezbednosti nije na odmet. Ove inovativne majice, pokazuju učesnicima u saobraćaju kuda se kreće biciklista.

9. Kupanje kućnog ljubimca, pa čak ako on pripada i rasi većih pasa, neće biti problematično pomoću ovog dodatka za crevo.

10. Za sve one kojima kašičica uvek upadne u šolju, evo idealne stvarčice. Kašičica koja je dizajnirana tako da krajem drške može da se okači o rub čaše ili šolje, učiniće nam život jednostavnijim.

 

 

 

Foto: amazon.com, thegadgetflow.com, behance.net, hypebeast.ru, joshrenoufdesign.com, imgur.com, mobipukka.ru, trendhunter.com

KOMENTARI

10 stvarčica koje nam život čine jednostavnijim

od zenskatv Vreme za čitanje: 2 min